Afbeelding naar tekstconverter

Haal de Nederlandse tekst uit de afbeelding

1

2

3

Sleep uw afbeelding hierheen

OF

Tekst uit de afbeelding extraheren ?

 1. Upload of zet een afbeelding neer op de OCR-tool hierboven.
 2. Nadat de afbeelding succesvol is geüpload, ziet u een voorbeeld van de geüploade afbeelding.
 3. Selecteer nu Afbeeldingsteksttaal in de vervolgkeuzelijst en klik op de knop Converteren.
 4. De OCR haalt tekst uit uw afbeelding en wordt op het scherm weergegeven.
 5. U moet de geëxtraheerde tekst controleren en valideren op nauwkeurigheid.
 6. Nu kunt u de geëxtraheerde tekst kopiëren, downloaden, delen en afdrukken met behulp van de teksteditor.

Beeldextensies ondersteund door Expert OCR?

Expert OCR kan tekst extraheren uit de volgende afbeeldingsformaten:

 1. JPEG (or JPG) - Joint Photographic Experts Group (.jpg or .jpeg)
 2. PNG - Portable Network Graphics (.png)
 3. GIF - Graphics Interchange Format (.gif)
 4. TIFF - Tagged Image File (.tif or .tiff)
 5. JFIF -  JPEG File Interchange Format (.jfif)
 6. BMP - Bitmap Image File (.bmp)
 7. PNM - Portable Any Map (.pnm)
 8. WEBP - WebP (.webp)

Om de extensie van een afbeeldingsbestand te controleren, klikt u met de rechtermuisknop op het afbeeldingsbestand, selecteert u eigenschappen en ziet u "Bestandstype". U ziet de bestandsnaam met de extensie. Als uw afbeeldingsbestand niet wordt ondersteund in bovenstaande OCR, moet u het afbeeldingsbestand naar een ondersteunde extensie converteren en vervolgens naar tekst converteren.

WWat is optische tekenherkenning (OCR)?

OCR staat voor Optical Character Recognition. Het is een technologie die afbeeldingen omzet in bewerkbare en doorzoekbare gegevens. OCR-software analyseert de vormen en patronen van tekst in een afbeelding of gescand document en zet deze om in machinaal leesbare tekst. OCR-systemen kunnen verschillende lettertypen, talen en documentindelingen verwerken. Het belangrijkste doel van OCR is het herkennen en extraheren van tekst uit de afbeeldingen, waardoor het mogelijk wordt de inhoud te bewerken, doorzoeken en analyseren. Het speelt een cruciale rol bij het stroomlijnen van documentbeheerprocessen en het toegankelijker en bruikbaarder maken van informatie in het digitale domein.

Wat is Image To Text Converter?

Een afbeelding-naar-tekst-converter is een systeem dat tekst uit afbeeldingen of gescande documenten extraheert naar machinaal leesbare tekst. Het proces omvat het analyseren van de vormen en patronen van tekens in de afbeelding en het converteren ervan naar een tekstformaat dat kan worden bewerkt, doorzocht of anderszins verwerkt.

Waarom is het belangrijk om geëxtraheerde tekst te beoordelen en te valideren ?

Hoewel de OCR-technologie aanzienlijke vooruitgang heeft geboekt en hoge nauwkeurigheidsniveaus kan bereiken, is het een uitdaging om in alle situaties 100% nauwkeurigheid te garanderen. De nauwkeurigheid van OCR is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit van het invoerbeeld, de helderheid van de tekst, het gebruikte lettertype, de taal enz. Deskundige OCR raadt aan om de geëxtraheerde tekst te beoordelen en te valideren voordat deze in de echte wereld wordt gebruikt, vooral in kritieke toepassingen waarbij nauwkeurigheid cruciaal is.

Hoe kan ik geëxtraheerde tekst bewerken en opmaken?

Nadat u de tekst uit afbeeldingen heeft gehaald, moet u deze mogelijk ook bewerken en opmaken om goed gemaakte documenten te maken die op effectieve wijze informatie overbrengen en het publiek boeien. U kunt tekst bewerken en opmaken met de teksteditorknop.

Kan ik ook afbeeldingen van tekst maken?

Ja, u kunt ook de tegenovergestelde functie van OCR uitvoeren, waarbij u tekst typt en omzet in een afbeelding. U kunt direct afbeeldingen uit de tekst genereren met behulp van de deskundige tekst-naar-afbeelding-convertertool.